Kanada göçmenlik programları hakkında tüm merak ettiğiniz soruları sizin için yanıtladık. Göçmenlik programları ve başvuru süreci hakkında bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Yüksek yaşam kalitesi ve fırsatlarla Kanada, yaşamak için en iyi seçeneklerden birisidir. Kanada devleti her yıl birçok farklı kategoriden göçmenlik başvurusu kabul edilmektedir.
Kanada göçmenlik başvurusu hakkında merak ettiğiniz sorulara Kanada Kültür Merkezi ile güvenle ulaşabilirsiniz. Kanada Kültür Merkezi, 10 yılı aşkın deneyimiyle Kanada göçmenlik başvurularınızı güvenle gerçekleştirmektedir.

İlginizi Çekebilir: A’dan-Z’ye Kanada Göçmenlik Rehberi

Kanada Göçmeni Nasıl Olunur ?

Başvuru yapmak isteyen kişiler için birçok seçenek vardır. Özellikle Express Entry ve Eyalet Adaylığı programları sıklıkla tercih edilmektedir. Doğru değerlendirme ve doğru kategoriye başvurduğunuz takdirde sürece bir adım önde başlayabilirsiniz.

1. Express Entry

2015 yılı Ocak ayında yürürlüğü giren ve şuana kadar en gelişmiş göçmenlik sistemlerinden birisi olarak karşımıza çıktı. Sistem: Gerçekleştirilen başvuruların ortak bir havuzda toplanmasını sağlamaktadır. Express Entry adayları profil bilgilerine göre değerlendiren Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) üzerine inşa edilmiştir. Aşağıdaki koşullar Kanada göçmenlik puanınızı etkileyen en önemli faktörlerdir.

  • Beceriler ve iş deneyimi.
  • Eğitim seviyesi,
  • İngilizce ve / veya Fransızca bilgisi,
  • Başvuru sahibinin eşinin veya  partnerinin dil yeteneği ve eğitimi.
  • İş teklifi veya davetiyesi,
  • Daimi ikamet için bir eyalet programının mevcudiyeti,
  • Başvuru sahibinin şahsi yetenekleri/iş hayatına katkısı.

2. Eğitim Sonrasında Göçmenlik

Kanada göçmenlik başvurusu gerçekleştirecek kişiler için en iyi seçenektir. Puanlama sürecinde en önemli katkıyı “Kanada deneyimi” kazandırmaktadır. Kanada üniversiteleriKanada kolejleri veya Kanada yüksek lisans programlarında eğitim alan öğrenciler sürece bir adım önde başlayabilir.

Bu da ilginizi çekebilir: Kanada’da Çalışarak Eğitim

Bunun yanı sıra Kanada’da eğitim alırken yarım zamanlı, eğitim sonrasında tam zamanlı çalışma iznine sahip olabilirsiniz. Kanada Kültür Merkezi, Kanada’da eğitim alanında uzman bir kuruluştur. Kanada’da eğitim hakkında merak ettiğiniz sorulara Kanada Kültür Merkezi ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kanada’da Hangi Meslekler Göçmenlik İçin Aranıyor ?

3. Kanada’ya Yatırım Yapmak

Kanada’ya göçmen olarak gitmek isteyen kişiler için bir başka seçenekte yatırım yapmaktır. Minimum 200.000 $ (Quebec’teki bir eyalet için 800.000 $) tutarında bir konut satın alabilirsiniz.


4. Girişimciler Veya İş İnsanları İçin Göçmenlik Şansı

Kanada büyük ekonomisiyle girişimciler ve iş insanlarını cezbetmektedir. Eğer Kanada hükumetini ikna edeceğiniz bir fikriniz varsa en iyi Kanada göçmenlik seçeneklerinden birisidir.

  • 300.000 $ net değerinde kişisel ve ticari mülke sahip olmak
  • En az bir Kanada vatandaşı çalışan,
  • Bu alanda en az üç yıl iş yapmak.
  • Çiftçiler için belli kolaylıklar vardır.

5. Atlantic Immigration Pilot Programı

Atlantic Immigration Pilot Programı 4 eyaleti kapsamaktadır. Diğer eyaletlere kıyasla çok daha avantajlı puan sistemine sahip olması ve beklentilerin biraz daha düşük olması Kanada göçmenlik programına katılmayı düşünen öğrenciler için en iyi seçeneklerden birisidir.
Atlantic Immigration Pilot Programı Dahilindeki Eyaletler: 

  • New Brunswick
  • Newfoundland and Labrador
  • Nova Scotia
  • Prince Edward Island

Kanada Göçmenlik Değerlendirmesi Nasıl Yapılır ?

6. Bilişim Uzmanları İçin: BC Tech Pilot

BC Tech Pilot programı özellikle bilişim sektörü profesyonelleri için en iyi seçeneklerden birisidir. BC Tech Pilot adaylarının Kanada’dan iş daveti alması süreç için oldukça büyük bir avantajdır.


7. International Experience Canada ile Göçmenlik

International Experience Canada (IEC) programı, geçici olarak Kanada’da yaşamak ve çalışmak isteyen gençlere açıktır. Katılmaya uygun 36 ülkeden birinden  18 ila 35 yaş arasındaki gençler artık bir profil oluşturabilir ve eğer bunlar seçtikleri kategori veya kategoriler için ülkelerinin aday havuzuna dahil edilmeye uygundur. Geçici ikametinizden sonra, IEC’yi kalıcı ikamet yoluna dönüştürebilirsiniz

Kanada Göçmenlik Bakanı: 2021 Yılına kadar 1 Milyon Göçmen Kabul Edeceğiz

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen, bir süredir çalışmaları devam eden yeni göçmenlik planını, Ottawa’da düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.
Buna göre Kanada, 2018’de 310 bin, 2019’da 330 bin ve ardından 2020’de de 340 bin olmak üzere toplamda 980 bin göçmen kabul edecek. 
Bakan Ahmed Hussen, yeni planın Kanada’daki göçmen sayısını 2021 yılına kadar nüfusun yaklaşık yüzde birine getireceğini ve yaşlanan nüfusun telafi edilmesine yardımcı olacağını söyledi.
Hussen, hükümetin göçmenlerin toplumda hayati bir rol oynayacağına inandığını belirterek 2035 yılına kadar 5 milyon Kanadalının emekli olacağını belirtti.

Kanada Göçmenlik Başvurusu İçin Neler Gereklidir ?

Kanada Göçmenlik Vizesi İçin Nasıl Bir Yol İzlenmelidir ?

2020 Yılı Kanada Göçmenlik Başvurusu

Yüksek yaşam kalitesi ve refah seviyesiyle dünyanın en yaşanabilir ülkeleri arasında gösterilmektedir. Bir göçmen ülkesi olan Kanada, her yıl yeni göçmenleri ülkesine kabul etmektedir. 2020 yılı için kabul edilecek göçmen sayısının 1 milyon olacağı açıklanmıştı.
Ancak Kanada göçmenlik programlarına katılım sağlamak için kişilerin karşılaması gereken belli özellikler ve şartlar mevcuttur. Başta eğitim sonrası göçmenlik gibi benzersiz programlarda adaylara sunulmaktadır.

Kanada Göçmenlik Başvuru Şartları Nelerdir ?

Kanada göçmenlik prosedürleri temelde iki faktörden oluşmaktadır.

  1. Başvuru davetinin (Invitation to apply) alınması,
  2. Oturum izni için başvurunun gerçekleştirilmesi,

Başvuru Daveti Almak:

Başvuru daveti hakkı kazanmak için öncelikle kendimize birkaç soru sormamız gerekir: Öncelikle bekar mısınız sorusu karşımıza çıkmaktadır. Ciddi bir ilişkiniz varsa (Nişanlılık, söz) ilişkinizi kanıtlamak şartıyla bekar statüsünden çıkmış olursunuz. Ancak kanıtlamak için nişan fotoğrafları, ortak banka hesapları gibi tatmin edici ve yeterli birçok belgeye ihtiyaç duyacaksınız.
En başta eğitim seviyeniz ve iş deneyimiz başvuru daveti almanız noktasında oldukça faydalı olacaktır. Kanada göçmenlik programları referans alınarak başvuru gerçekleştiren kişiler bir havuzda toplanır. Her hafta 2000 ile 3000 arasında kişi Kanada göçmenlik programlarına kabul edilir.
Bireysel başvuru gerçekleştirilen durumlarda gerekli tüm puanı tek başınıza topluyorsunuz. fakat çift olduğunuzda prosedürde farklılık bulunmaktadır. Başvuru sahibi aynı niteliklerdeki tek başına başvuran bir kişiden daha az puan alıyor ve kalan puanı eşin tamamlaması gerekiyor.

Oturum İzni Başvurusu:

Kanada göçmenlik ve oturum izni başvurusu gerçekleştirecek kişilerde belli şartlar aranmaktadır. Nitelikli göçmenlik veya Express Entry gibi birçok farklı kategoride başvuru gerçekleştirme şansına sahiptirler. Kanada göçmenlik ve oturum iznine başvuracak kişilerde aranılan temel şartlar:

  • İngilizce veya Fransızca bilgisi,
  • Eğitim Durumunuz,
  • İş Deneyiminiz,
  • Varsa Kanada Deneyimi,

Yukarıda aranılan şartların en biri veya birkaçına sahip olmak gereklidir. Bu şartlar göz önünde bulundurularak puan toplayabilirsiniz. Özellikle Kanada’da eğitim almış kişiler göçmenlik başvurusuna bir adım önde başlamaktadır.

Kanada Göçmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Kanada göçmenlik testinden istenilen puana sahipseniz Kanada göçmenlik başvurusu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru gerçekleştirilirken en önemli adımlardan biriside doğru kategoride başvuru gerçekleştirmektir.
Kanada göçmenlik başvurusu gerekli formların doldurulmasıyla başlanmaktadır. Sonrasında istenilen belge ve evrakların sunulmasıyla devam edilmektedir. Başvuru ve kabul süreçleri 6 ay ile 2 yıl arasında farklılık göstermektedir.

Sizde Göçmenlik Başvurusu Yapmak İstiyorsanız Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!
Kanada Kültür Merkezi öğrencilerinin Kanada göçmenlik testinin ücretsiz yapıldığını biliyor muydunuz ?